TIRAMISU

Křehký kávový korpus, jemná vanilkový krém a na povrchu našlehaná smetana ♥ To znamená jediné – Tiramisu řez, který je ke kávě jak stvořený

Korpus : 400g Tiramisu těsta Passion Bar, 40g ovesných vloček, 40g pohankové mouky, 4 čajové lžičky kypřícího prášku, 2 vejce, 200ml mléka

Krém : 200ml mléka + 200ml vody, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 30g erythritolu, 8g agaru, 200g tvarohu

Jako první si předehřejeme troubu na 170 stupňů a uvaříme si silnou kávu. Tiramisu těsto si zalijeme mlékem a dáme do mikrovlnky na pár sekund změknout. Poté přidáme zbytek ingrediencí a rozmixujeme dohladka. Směs vylijeme do obdelníkové formy a uhladíme. Pečeme 20 minut. Mezitím si připravíme náplň. Mléko, vodu, erythritol, agar a prášek smícháme v hrnci a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny, přimícháme tvaroh a necháme vychladnout. Vychladlý korpus překrojíme na dvě poloviny a každý prokapeme kávou smíchanou s rumovým aroma nebo rumem. Na jednu polovinu korpusu naneseme krém, dáme korpus a znovu krém. Dáme do lednice alespoň na hodinu. Poté si vyšleháme dva kelímky smetany na šlehání 33% a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme. Posypeme kakaem, strouhanou čokoládou a dáme chladit do lednice, nejlépe přes noc. 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *