SWIRL BREAD

Znáte tenhle chlebíček? V Americe je moc oblíbený, je kynutý a plněný skořicovou náplní. Jenže Amerika, ještě nepoznala Passion Bar těsto Slaný karamel! Věřte mi, že by nám tenhle chléb záviděli 🙂 No a pokud milujete kynuté dobrůtky a ještě zdravé, tak se na to hned vrhneme! ♥

Náplň : 200g passion těsta smícháme se 100ml teplého mléka a rozmixujeme dohladka 
Na kvásek smícháme : 1 hrnek teplé vody, 2 Polévkové lžíce Skořicového cukru  a 1 balíček sušeného droždí ➡ necháme 15 minut odpočinout. Poté přidáme 2 Polévkové lžíce řepkového oleje, 2,5 hrnku hladké špaldové mouky, špetku soli a 1 odměrku sladidla Shortbread ❤

Vyhněteme hladké těsto a necháme 2 hodiny kynout. Poté těsto rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na obdelník a potřeme půlkou náplně. Těsto stočíme jak závin, ale zde točíme od kratší strany. Při stáčení potíráme rozšlehaným vejcem (lépe vše drží), přendáme do chlebové formy, celý chléb potřeme vejcem(to samé z druhou částí těsta a náplně) a pečeme na 180* 30-35 minut dozlatova! ❤

Autor receptu : Týna ♥ Instagram : zdrave_stynou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *