Lískooříškové truffles

Tyto jednohubky jsou něco mezi rumovými kuličkami  a koňakovými špičkami, v originální verzi bez alkoholu, ale fantazii se meze nekladou 🙂 Zvlášť, když nás čeká ochlazování a zima..

Lískooříškové jednohubky

A co budeme potřebovat?

Na přibližně 35 kousků:

  • 270g lískooříškového Passion těsta (lze nahradit směsí datlí, lískových ořechů, mandlí, kakaa a skořice)
  • 50g arašídového másla (my doporučujeme arašídové máslo Big Boy)
  • 100g ovesných vloček
  • 250g tvarohu (tvrdší, v alobalu)
  • 50g kokosového cukru
  • případnou špetkou rumu se nedá nic pokazit 🙂

kakao na obalení

POSTUP přípravy:

  1. Lískooříškové těsto necháme povolit při pokojové teplotě, případně ho můžeme vložit na 20 vteřin do mikrovlnné trouby.
  2. Všechny ingredience smícháme, vypracujeme těsto a necháme v chladničce chvíli odležet, lépe se nám s ním bude pracovat.
  3. Po cca 30 minutách začneme tvarovat malé věžičky.
  4. Obalujeme v kakau.
  5. Dáme zpátky do ledničky, kde nejlépe ve vzduchotěsné nádobě vydrží několik dní. Ovšem to se Vám asi nepoštěstí, je to velká dobrota.

    Ať se podaří a chutná!