KOŠÍČKY, KOŠÍČKY, KOŠÍČKY

Jeden z nejvariabilnějších receptů, kdy každého napadne něco jiného.
Jiná kombinace, jiný krém, s ovocem či bez, vegan, raw nebo poctivě smetanový.
A v tom je kouzlo košíčků, které se vždy povedou.

Na košíčky budeme potřebovat:

Tradiční malinový krém z mascarpone – recept z úžasné kavárny v Brandýse nad Labem Dvě vrány
  • 50g  změklého másla
  • 70g moučkového cukru
  • 125g mascarpone
  • maliny nebo jakékoliv ovoce (spíše bobule) do krému i na ozdobu
  • Vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny, v druhé fázi přimícháme mascarpone a nakonec čerstvé nebo rozmrazené maliny.
    Aby se nám krém krásně povedl, je důležité, aby měly všechny ingredience pokojovou teplotu.
  • Ozdobíme malinami nebo jiným ovocem.
Lehký krém z ricotty
  • 125g ricotty
  • citronová šťáva podle chuti
  • sladidlo podle chuti – med/javorový sirup/kokosový cukr
  • špetka pravé vanilky 
  • Všechny přísady smícháme dohromady, naplníme košíčky a ozdobíme ovocem, květy, bylinkami jako je máta nebo meduňka – záleží jen a jen na naší fantazii.
 

Raw borůvkový kešu krém
  • 1 hrnek kešu (namočených alespoň na 6 hodin)
  • 1/2 hrnu čerstvých nebo rozmrazených borůvek
  • citronová šťáva podle chuti
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 1 lžíce kokosového oleje nebo kakaového másla
  • Namočené kešu propláchneme a spolu s ostatními ingrediencemi dáme do výkonnějšího mixéru. Mixujeme do hladkého krému, kterým následně košíčky naplníme. Je dobré je poté vložit na pár hodin do mrazáku. Vyndáme 15 minut před podáváním, kdy je dozdobíme opět podle naší fantazie – čerstvým ovocem, květy nebo nasekanými oříšky.
  • Kešu ořechy jsou slaďoučké a pro krém doslazovat už není třeba.
  • Raw krémy jsou obecně sytější, což mějte na paměti a košíčky udělejte o něco menší, takové jednohubky 🙂