Karamelový koláč s hruškami

.. aneb šťavnaté cizrnové blondies. 
Už žádný suchý, drobivý, dusivý koláč. Tento se vám zaručeně povede a bude chutnat, to garantujeme.
Nikdo nepozná, že je bez cukru a navíc s cizrnou 🙂

A co budeme na 10 – 12 porcí potřebovat?

Na korpus

  • 500g skořicového Passion těsta 
  • 3 vajíčka
  • 1 plechovku cirzny ve slaném nálevu, propláchnuté
  • 1/2 dcl jakéhokoliv mléka
  • 3 lžíce rozehřátého kokosového oleje
  • 3 hrušky
  • kokosový cukr na posypání
  POSTUP přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 175°C.
  2. Skořicové těsto necháme při pokojové teplotě povolit nebo vložíme na 30 vteřin do mikrovlnné trouby.
  3. Všechny přísady dáme do kuchyňského robota a mixujeme tak dlouho, až je směs hladká a našlehaná, přibližně 2 minuty. Zvládneme to i bez robota, jen nám to bude trvat trochu déle 🙂
  4. Kulatou koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto vlijeme do formy a poklademe na plátky nakrájenými hruškami.
  5. Posypeme kokosovým cukrem, který po upečení vytvoří úžasnou karamelovou krustu.
  6. Pečeme přibližně 20 minut.

    Koláč je výborný teplý i vychlazený. Můžeme ozdobit kokosovou šlehačkou a dokonalost je na světě, za 30 minut.

    Ať se koláč podaří a chutná!